تحولات عراق
ردپای توطئه در حمله موشکی به اربیل
به اعتقاد کارشناسان حمله موشکی به پایگاه آمریکا، پس از درخواست نمایندگان مجلس عراق برای اخراج نیروهای خارجی از این کشور، مشکوک و سوال برانگیز است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیمابه نقل از تلویزیون العالم، در حالی که طرفهای مؤثر در عرصه عراق خواستار برقراری آرامش هستند، زمان، مکان و اهداف حمله موشکی به پایگاه آمریکایی در منطقه کردستان عراق شک برانگیز شده است و نمایندگان پارلمان عراق اجرای تصمیم پارلمان برای اخراج نیروهای خارجی، از سوی نخست وزیری این کشور را خواستار شدند.
حضور نظامیان آمریکایی در عراق علت اصلی ناامنی
برخی نمایندگان پارلمان عراق از مصطفی الکاظمی خواستند تصمیم پارلمان برای پایان دادن به حضور آمریکا در عراق را اجرا کند. این نمایندگان تاکید کردند حضور آمریکا در عراق منبع برهم زدن امنیت و ثبات شده است.
موضع این نمایندگان در پی حمله موشکی به پایگاه ائتلاف آمریکا در اربیل در شمال عراق مطرح شد.
نوید بهروز خبرنگار این شبکه گزارش داد: حمله علیه یکی از پایگاههای نظامی آمریکا در عراق در دوره ریاست جمهوری جو بایدن، در نوع خود نخستین حمله محسوب میشود. این پایگاه نزدیک فرودگاه اربیل واقع شده است که تصور میشود در مقایسه با دیگر مناطق عراق امنتر است. در پی این حمله، یک پیمانکار غیر آمریکایی کشته شد و نُه تن از آمریکاییها از جمله یک سرباز زخمی شدند که نشان دهنده تشدید خطرناک تنشها از نظر کمیت و کیفیت است و به مطرح شدن بسیاری از سؤالها درباره طرفی که در این حمله دست دارد، منجر میشود. آن هم در حالی که طرفهای مؤثر در عرصه عراق خواستار آرامش در این کشور هستند.
ردپای توطئه رژیم صهیونیستی
مختار الموسوی نماینده پارلمان عراق گفت: «از نظر ما و ملت عراق طرفهایی که حمله موشکی را انجام دادند، نیروهای مقاومت و بسیج مردمی نیستند. بلکه برخی طرفهای اسرائیلی هستند که برای ایجاد هرج و مرج در کشور عمل میکنند.»
خبرنگار این شبکه افزود: این حمله با محکومیتهای محلی و بین المللی مواجه شد. در عراق، رؤسای قوای سه گانه این عملیات را محکوم کردند. نخست وزیر دستور داد با مشارکت منطقه کردستان عراق، کمیتهای برای اجرای تحقیقات درباره این عمل تروریستی تشکل شود که به گفته وی، به دنبال ایجاد هرج و مرج و برهم زدن برگه هاست.
تلاش واشنگتن برای حضور طولانی مدت در عراق
اکتفاء الحسناوی نماینده پارلمان عراق گفت: «از آنجا که اخراج نیروهای اشغالگر، نیروهای آمریکایی و خارجی از جمله نیروهای ترکیهای به تصویب رسید، رئیس مجلس نمایندگان و همچنین نخست وزیر باید این قانون را اجرا میکردند.»
این موضع دربردارنده برخی پیامها به برخی از طرف هاست که به دنبال برهم زدن برگهها و ایجاد بهانههایی برای طولانی کردن زمان حضور آمریکاییها در عراق هستند.
فلاح الجزایری استاندار سابق بغداد گفت: «طرفهای امنیتی موسوم به نیروهای امنیتی و دفاع از منطقه کردستان عراق، از خود سستی نشان داند. واقعا تصور میکردیم که این مناطق با حضور نیروهای آمریکایی و پایگاههای آمریکایی، در امنیت هستند.»
نوید بهروز در پایان گفت: این حمله با توجه به محل، زمان، اهداف و طرفهایی که از آن نفع میبرند، شک برانگیز است. با این حال، حضور آمریکا در عراق همچنان عامل اصلی برهم زدن امنیت و ثبات این کشور است.